Workshop i MASKspel – att spela med masker i commediatraditionen.

Under hösten kommer vi på Teater Reflex att i olika former arbeta med manuset ”Vi betalar inte, vi betalar inte” av Dario Fo.
Som ett led i detta kommer vi att kunna erbjuda en workshop i Commedia MASK för er som är intresserade.

FULLSATT!

TID och plats

på Teater Reflex
Lördag 12/11 kl 10-18 med paus för lunch.

kostnad

200 kr för medlemmar i Teater Reflex
(övriga i mån av plats)

LÄRARE

Kursen leds av Augusto Cabrera, regissör, pedagog och skådespelare född i Peru. Här kan du läsa mer om Augusto http://www.commediagillet.com/cabrera

MASKER

lånas under kursen, du får välja en mask att arbeta med under dagen. Medtag svarta träningskläder.

Varför masken?

Masken för många är ett föremål som täcker eller gömmer personligheten eller är den använd som en symbol eller dekorations objekt. Självklart kan man använda masken på det viset men för övrigt masken gömmer inte eller täcker men avslöjar och är inte en symbol men ett verktyg för förvandling.

Masken i teater förhöjer spelet och stiliserar rolltolkningen. Den ger tydlighet och klara riktningar till karaktären och upphöjer handlingen till en annan dimension än den vardagliga. Man kan inte spela naturalistisk med mask, det blir en krock av stilar.
Vi är vana att titta på varandras ansikte och läsa av, nästan omedvetet, de små signaler som ansiktet uttrycker. När vi täcker vårt ansikte tittar folk på våra kroppar i sökande efter tecken och är man ovan att spela med mask kommer mycket av ens egen personlighet fram i kroppens utryck. Om man däremot behärskar speltekniken använder man hela kroppen för att gestalta karaktären på ett mycket tydligare sätt än utan mask.

Avgiften betalas till BG 403-7230 eller swish 123 629 23 61. Skriv MASK och ditt namn,  Det finns ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Blir det fullt får vi starta fler grupper. Ta gärna med lunch, fika ingår. Anmälan är bindande.