Det hörs på långt håll… en taktfast puls, trummor… sugande rytmer, förväntningarna stiger… gung i luften… plötsligt urskiljer sig figurer stora som sagans jättar, sakta vaggande gatorna fram, styltgångare i långa frackar, cirkusvagnar med målade tivolitält, samhällets makthavare avbildade med stora groteska papier mache huvuden, eldartister, jonglörer, touperade damer med 60-talsgung i luften, hela 1900 talet paraderar förbi och framtiden armbågar sig fram…

Foto Tommie Lindström

KARNEVALEN I KÄRRTORP 2022

Kära alla ni, vi gör årets stora fest – en stor färgsprakande karneval, 4-6 juni 2022 i Kärrtorp.
Tillsammans gör vi en storstilad, färgsprakande, vild och omöjlig karneval. Vi börjar förbereda karnevalen nu i vår, informerar intresserade, skapar breda samarbeten, engagerar gamla och nya medlemmar, företagare och lokala organisationer.
Vi vill erbjuda många människor möjlighet att hitta sina egna uttryck i bild, dans, musik och scenkonst, bli med i en kör eller en del av en kollektiv teaterföreställning. En del av karnevalen är att inviga vårt nya torg.
För att skapa behöver man ett rum. Ett offentligt demokratiskt rum där alla har samma rätt att vistas. En mötesplats. En scen för berättelser. Ett torg.

Vi tänker oss ett karnevalståg med 10 till 15 avdelningar av olika uttryck, cyklar, kärror, sängar på hjul, rullatorer, vagnar, grupper som tar sig fram…
Varje grupp jobbar med sina egna uttryck precis som man själv vill. Vi tänker starta masktillverkning, tillverkning av stora dockor, afrikansk dans, trumtillverkning och trumkurs, styltteknik, musik i alla dess former.
Detta tåg kommer som slutstation till torget, där vi genomför en spektakulär gatuteaterföreställning i vår kända kollektivteaterform.
Karnevalen är en fest för livet, precis det som många av oss längtar efter, en storslagen fest, en hyllning till den skapande lekens urkraft av gemenskap och glädje.

Alla som vill veta mer, som är nyfikna, som vill prova på, som vara med är varmt välkomna!

 

Vill du finnas med på vår maillista? Anmäl dig här så får du info fortlöpande: