European Friendship Orchestra

– en musik- och teaterföreställning av Terrastella scen och film

En nyskriven scenföreställning där fem oberäkneliga musiker och tre musikaliska skådespelare lever ut stormarna som drar och sliter i det polariserade projektet Europa där demokratin står på spel. Med en blandning av klezmer- och balkanmusik, intensiva blickar och känslosamma koreografier diskuteras aktuella frågor kring demokrati och mänskliga rättigheter.

– Jag är född och uppvuxen i Ungern och erosionen av demokratin där, i andra delar av Europa och i resten av världen oroar mig djupt. Denna uppsättning är ett uttryck för oron men även för viljan att fortsätta kämpa, diskutera och engagera. EFOs karaktärer tar de olika ideologierna som sliter i Europa till sin spets, och vi gestaltar sorgen, rädslan, glädjen, glöden och längtan till en demokratisk europeisk gemenskap, berättar Maria Magdolna Beky Winnerstam, regissör och skådespelare.

NÄR

9 december kl 19

BILJETTER

150 kr ordinarie
100 kr barn upp till 15 år

Medverkande

Magdi Beky Winnerstam – skådespelare
David Carmel – skådespelare
Dag Andersson – skådespelare

Lele Lele Orchestra och Valeria’s Klezmer Chariot:
Valeria Conte – klarinett
Mihail Dinchev – tamboura/sång
John Runefelt  – dragspel
Stian Grimstad – tuba
Moa Danielson – tupan/davul

Regi: Magdi Beky Winnerstam
Manus: Ensemblen

Speltid ca 60 min
https://terrastellascenfilm.com/

OBS! covidpass krävs för detta evenemang.

European Friendship Orchestra är en produktion av Terrastella i samarbete med Firma Moa Danielson med stöd av Statens Musikverk, Statens Kulturråd och Stockholms Stad. I samarbete med Teater Reflex och ABF Stockholm