DUO ALAN – PETER BOTHÉN & JERRY ADBO med gästartist BERRIN SAHIN

 

Duo Alan – Klezmer and beyond!

Man kan tydligt höra glädjen och sorgen, det vilda, vackra och vemodiga i Duo Alans musik. Musik som beskriver livets fram och baksidor, musik som hyllar livet!

Peter Bothén har spelat klezmermusik i över trettio år i gruppen Sabbath Hela Veckan, en bakgrund som satt sina spår i både spelstil och i låtskrivande.
Jerry Adbo är en mångsidig musiker och arrangör med mångårigt klezmerspelande. Den mesta av musiken är egenskriven kryddad med musik av Piazzolla, Eric Satie m.f
Namnet ”Alan” är tillägnad Alan Kurdi, den treåriga kurdiska pojken som drunknade i medelhavet 2015 på flykt från kriget i Syrien.
Alan betyder också hopp, något vi vill förmedla med vår duo.

NÄR: 16 sept kl 19.00
Dörrarna öppnar kl 18.00
Musik kl.19.00
BILJETTER 180 kr/130kr stud/pensionär
BAR i pausen.

Peter Bothén – klarinetter och saxofon
Peter har varit verksam som musiker i många år. Turnerat i Sverige och Europa med Sabbath Hela Veckan, i highlifegruppen Shy Simon & the backbeat orchestra med
fusiongruppen Djungeltelegrafen, bandet Gaida med bulgarisk folkmusik.
Peter har spelat teatermusik på Stadsteatern, Kungliga Dramatiska teatern, Teater Kurios, Spegelteatern och Jordcirkus. Han har medverkat i radio, TV
och film. Peter skriver en del av originalmusiken till duon och mår som allra bäst i mötet med musiken tillsammans med publiken.

Jerry Adbo -accordeon
Jerry Adbo är verksam som accordeonist, pianist, körledare/dirigent. Han är även aktiv som arrangör och tonsättare. Bland annat har han skrivit musiken till teaterföreställningen ”Angöra en brygga” som har premiär sommaren 2022. Jerry har en kandidatexamen i kördirigering från Kungl. musikhögskolan och går nu en kandidatutbildning i klassisk musik på accordeon. Jerry undervisar på accordeon/dragspel och är också dirigent och musikalisk ledare för flera körer. Jerry uppträder regelbundet med olika musiker och sångare inom ett flertal musikgenrer, från folkmusik och jazz till klassiskt och argentinsk tango. Jerry är medlem i klezmerbandet ”Sternfall” och vikarierar ibland i klezmerbandet ”Sabbath hela veckan” samt driver företaget ”Stradella Musik”.

Berrin Sahin – sång
Berrin är den unika musikern och sångerskan som med sin djupa röst och särskilda karisma förmedlar starka känslor som inte lämnar någon oberörd. Tillsammans med Jerry Adbo och Peter Bothén i Duo Alan bjuder hon på passionerad musik för kropp och själ. Berrin Sahin sjunger på kurdiska, turkiska och azeriska. Hennes konserter genomsyras både av modern folkmusik och nya tolkningar av andlig och traditionell musik.

I samarbete med ABF Stockholm och i samarbete med TeaterStudio Lederman/programserien MaxadMinoritetsMusik.
Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm.

Röster om Duo Alan:

”Ljuvlig Musik av ljuvliga musiker”
Ruben Sallmander

”En konsert av högsta klass..Jag är så glad att jag var där lajv”
Bruno Årfors

”Jag har fått många fina vittnesmål om att ni bjöd på en fantastisk konsert.”
Alfred Ragnar Kantor, Haninge

”Dra mig baklänges vad fint ni spelar!”
Josefin Peters