GANGBANG

Nyskriven föreställning om sex, skam och vad får en kvinna vilja göra? Vad händer
med någon som utpekas som ett offer? Höstens första premiär 100% coronaanpassad teater.
Skriven unikt för livestreaming.

Hemma hos dig!
Varje föreställning spelas live från Teater Reflex i Kärrtorp! Premiär fredagen den 13 november!

Gangbang” är en mörk komedi som med hög igenkänningsfaktor och humor berättar om hur vi i samhället dömer dom redan dömda.

Vad får en kvinna vilja göra? Vilka är männen hon möter? Vad är lust och finns det alltid ett offer och en förövare?

I föreställningen ”Gangbang” får vi följa sexinfluencern Gabriella. Hon säljer sex på nätet och har en stor fanbase som köper hennes tjänster och inspireras av henne. Hon gör sig redo för att ta emot en brokig skara män, från olika delar av samhället, för att live-sända ett gangbang från sin lägenhet. Alla med olika inställning till vad dom vill få ut av sitt sexuella möte.

Hela föreställningen filmas av webb-, mobil- samt rörliga GoPro-kameror på scen och live-streamas ut så att publiken, i sin dator eller tv, kan sitta tryggt hemma i soffan och titta.
”Det är en otrolig utmaning att repetera med monitorer och kameror som man klipper mellan live. Det är inte film vi försöker göra. Det är, och ska ses som, en teaterföreställning Vi kommer göra något som troligtvis aldrig har gjorts i Sverige tidigare med denna pjäs, rent teater-tekniskt” säger regissören Emanuelle Davin.

En föreställning som tar vara på de kreativa möjligheter som social distansering medför i stället för att se till begränsningarna.
Samtidigt är ämnet är aktuellt i samhällsdebatten. Föreställningen vill nyansera debatten om skillnaderna mellan frivilligt sexarbete och köpt våldtäkt då dessa ofta buntas ihop. Då inte till den frivilliga sexarbetarens fördel. Något som Amnesty International och RFSL bland andra lyfter.
Det finns en grupp i vårt samhälle som på grund av de lagar som skrivits av moralens penna ofta blir marginaliserade och utsatta. De hamnar emellan ideologier, åsikter och tankar kring kvinnans sexualitet. Vad hon får göra och vad hon får vilja göra med sin kropp och sin sexualitet.

Vi vill aktualisera och nyansera sexualdebatten, om vad man får och inte får göra, och lyfta upp de subtila gränser som inte alltid är självklara. Vi vill humanisera såväl sexköparen som sexarbetaren för att förstå mekanismerna bakom sexhandel. Allt är inte svart och vitt och för vår och framtida generationer behöver vi prata om det här.

Emanuelle Davin är regissören som skapade 2019 års stora teaterhändelse “Gudarna – La Tragedia Umana” om den vita mannen och om vad som händer med någon som utmålas som förövare.

Gangbang” är skriven och framtagen av Emanuelle Davin och ”Gudarna”-ensemblen.

FOTNOT: När vi skriver sexarbetare menar vi alla som jobbar inom sexindustrin. Allt från OnlyFans-stjärnor, strippor, eskorter, porrskådespelare och sexarbetare som träffar fysiskt.
Viktigt att poängtera att vi inte på något sätt berör trafficking i denna föreställning då det är något helt annat än frivilligt sexarbete. Trafficking är slavhandel och våldtäkt. Det ska därför inte dras under samma kam.