Balkan epic- en berättarföreställning av Musikteater Unna

Balkan epic- en berättarföreställning av Musikteater Unna

Tonårssoldat, lägerfånge, mördare, småbarnspappa och dissident.
Vi får följa Strahil Peev på hans våldsamma livsresa från Pirinmakedonien genom det kalla krigets Europa till Norra Botkyrka, där han levde ett dubbeliv fram till sin död.

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Strahil berättar för Anders om Dedo Mite som fångar småfisk med hagelbössa i floden Struma. Om barnsoldaterna i Pirin-Makedonien under 2:a världskriget. Och om hålet han har i sitt ben. Strahil tillverkar ljuddämpare till handeldvapen i husets källare. Han har ett fantastiskt bibliotek med klassiska mästerverk. Han är beväpnad när han går till kontoret på Alfa-Laval. Och det är det bara Anders som vet.
En söndag i maj 1988 ringer det på dörren till radhuset i Hallunda. In stiger en man som haltar och har svårt att andas.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa, Strahil Peev. Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Föreställningen berättas av scenberättaren Johan Theodorsson tillsammans med musikerna Mihail Dinchev och Anders Peev som spelar episk folkmusik från Balkan och Sverige med tenornyckelharpa, sång och tambura.

1/9 kl 19.00 PREMIÄR!
2/9 kl 19.00
3/9 kl 15.00
9/9 kl 19.00
10/9 kl 15.00

Musikteater Unna
Musikteater Unna bildades 2011 och drivs av scenberättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev. Unna har producerat och turnerat med 8 föreställningar varav Maria Johansdotter och En bit av mig är de mest spelade. Den senaste föreställningen är Kallocain som baseras på Karin Boyes roman från 1940 och framfördes tillsammans med en metal-trio i ett kalkbrott. Musikteater Unna spelar även på berättarfestivaler och har besökt bland andra Italien, Wales, Amsterdam och Förenade Arabemiraten. Unna producerar sina berättarmanus själva och gör även filmtrailers till sina föreställningar. www.musikteaterunna.se