Release av antologin Biominnen

Plats: Biografen Reflexen, Kärrtorpsplan 14 (Gröna linjen mot Skarpnäck, station Kärrtorp)
Dag: Torsdagen den 25 november
Tid: 18.00
I pauserna: Vin/öl/alkoholfritt och tilltugg finns att köpa på plats.

I boken Biominnen, som ges ut av Migra Förlag i samarbete med föreningen Liv i Sverige berättar uppemot 60 skribenter om vad de varit med om inne i och utanför biosalongen.
Några finns nu också på Reflexen och berättar om sina texter. Här är några korta utdrag:

”Sakta blev det mörkt tills det enda som sken i rummet var det svaga gröna ljuset från nödutgångsskylten. Filmen startade. Så här i efterhand kan jag varken minnas början, mitten eller slutet av filmen. Det jag i stället minns var närheten mellan mig och honom. Sedan närmare, närmare och till slut: min första kyss.”

”Öppningsackordet på titellåten A hard day’s night ljöd i salongen. Det är ett av popvärldens mest ikoniska ackord, Fadd9, spelat på George Harrisons tolvsträngade gitarr. Samtidigt som ljudet kastades emot oss drogs ridån ifrån. Då fick vi tre kompisar från landet vår storstadschock. Alla flickor – för det var 99 procent flickor i salongen – skrek högt rakt ut! … Att skrika på bio var ofattbart. Skulle vi också våga?”

Vi hoppas att du kommer och hör av dig innan. OSA till bokens redaktör: holger.nilen@gmail.com eller smsa: 070 586 22 11

P.S. Biominnen utkom för ett år sedan, men på grund av pandemin arrangeras releasen först nu. Boken finns nu i en andra upplaga, eftersom den första är slut, säkert mycket tack vare sitt behändiga format som en förstorad biobiljett. Boken passar väl som en julklapp eller som en present. Biominnen kan köpas på plats på Reflexen för ett rabatterat pris. D.S.

I samarbete med Teater Reflex och ABF Stockholm.